Italijos dvelksmas Kalvarijų gatvėje

Pizza Verde - Diavola ir Pancetta picos
Restoranai

Šiais metais išdrįsti pakeliauti į užsienio šalis sutinka retas. Tačiau, kol „Ciao, Italia!“ pasakyti galime ilgesingai žiūrėdami į pietietiškus vaizdus televizoriaus ar kompiuterio ekranuose, yra tų, kas pasiryžę itališką pojūtį atnešti per… Skrandį! Kaip sakoma: „į vyro širdį per skrandį“, tai lygiai taip pat mano širdį pasiekė ir ko gero skaniausias picas Vilniuje kepantis „Pizza Verde“ kolektyvas.

„Pizza Verde“. Atsidarius Google Translate puslapį ir įvedus itališką žodį „Verde“ jį išverčia į lietuvišką atitikmenį „žalias“. Na, turbūt pilnai lietuviškai pavadinimas skambėtų „Žalia pica“. Tačiau rezultatas nei iš tolo neprimena žalios ar kepti nebaigusios picos.

Pizza Verde – Diavola ir Pancetta picos

Vienas didžiausių išskirtinimų, pagal kurį būtų galima lyginti picos kokybę yra krosnis. Labai retais atvejais tikrai skanią picą galima gauti kepant ją specialioje, picoms skirtoje orkaitėje, kuri ko gero niekada neprilygs malkomis kurianamos picos krosnies. Todėl šioje vietoje „Pizza Verde“ žino ką daro – nedidelėje, tačiau jaukioje kavinukėje įsikūrę picos meistrai, žalias „verde“ picas vos kelioms minutėms pašauna į įkaitintą aukštos temperatūros krosnį, kuri suteikia dar ir specifinį dūmo kvapą.

Ne retai būna taip, kad valgydamas palieki ko ne pusę pado arba paprasčiau – picos kraštų. Su šia pica viskas kitaip: padas neužgožia picos skoninių savybių, o taip pat neužkemša ir skrandžio. Tinkamai priderinti ingredientai tiesiog tirpsta burnoje.

Taigi kokia pica – mano favoritė? Paprasta. Dažniausiai ją pažįstate kaip „Pepperoni“, tačiau čia ji klientus pasitinka „Diavola“ vardu. Na, arba bent jau ji itin panaši į „Pepperoni“ picą… Kaip velnias dėvi pradą, taip ir ši pica užklota dideliais ir lengvu aštrumu pasižyminčiais saliamio gabalėliais, kuriuos papildo ir mocarela sūris bei san marzano pomidorai.

Pizza Verde – Diavola ir Pancetta picos

Beje, jei norėsite užsakyti alaus – tadam – rasite ir itališką lager stiliaus “Peroni” alų. Šviesus lager stiliaus alus puikiai tiks prie picos, pagardintos vištiena, ar kepta ant griliaus kiauliena. Be abejo, kadangi tai lengvas alus, pasižymintis tik salyklo ir apynių skoniu, tai geras derinys ir Diavola šiek tiek aštriai picai.

Dažniausiai neklystama sakant, kad genialumas slypi paprastume, nes šios picos – neapkrautos nereikalingais ingredientais. Tai leidžia džiaugtis itališkais skoniais ir bent akimirkai pasijusti keliaujant skonių takais.

Nors, galbūt „skonių takus“ galėtų ir kiek numalšinti esanti neįprasta vieta. „Pizza Verde“ yra įsikūrusi nedidelėje patalpoje prie aktyvios Kalvarijų gatvėje esančios gatvės. Sovietiniai blokiniai namai ir įvairūs kioskeliai, esantys šalia Napolietiškos picerijos ne visada primena jaukią atmosferą smagiai pasibūti su šeima arba draugais prie jaukaus pietų ar vakarienės stalo. Tačiau tokie atradimai tuo ir žavi – kažkur tarp blokinių namų ir sovietinio palikimo gali atrasti saulėtąją Italiją.

Pizza Verde – Diavola ir Pancetta picos

Beje, verta paminėti ir tai, kad, pasak „Pizza Verde“ Facebook profilio, picerijoje dirbantis picajola yra baigęs Napolietiškos picos asocijacijai priklausančią mokyklą, bei praktikavęsis geriausiose Napolio picerijose. Todėl, manau, tai tikrai prisideda prie to, kad ši vieta tikrai žino ką daro.

MENIU:

https://www.pizzaverde.lt/meniu

Facebook puslapis:

https://www.facebook.com/verde.napoletana/?ref=page_internal

Adresas:

Kalvarijų g. 101a

Jums taip pat gali patikti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *