Maisel's Weisse nealkoholinis alus
AlusLaisvalaikis

Maisel’s Weisse nealkoholinis

Barai ir kavinės užvėrusios duris ir, panašu, kad dar ne greitai vėl galėsime džiaugtis draugų kompanija ragaujant vieną ar kitą alaus rūšį. Juokas, apsikabinimai ir bučiniai dabar lyg seni atsiminimai sklandantys atmintyje. Realybė kitokia – esame priversi saugoti vieni kitus ir būti savo darbe, bare, restorane arba paprasčiau – namuose. Tačiau nebūtina nuliūsti, nes ir čia mes galime susigalvoti įdomiausių veiklų. Todėl kviečiu Tave prisijungti ir pasinerti į naujų skonių ir atradimų kelionę.

Šį kartą grįžtu su vakarietišku produktu. Maisel’s Weisse – kvietinis, vaisių ir gvazdikėlių pagardintas nealkoholinis alus. Taip, kaip ir priklauso vokiško hefeweizen stiliaus alui, šis nealkoholinis alus pasižymi bananų ir gvazdikėlių duetu, kuris, kitaip nei belgiško witbier stiliaus kvietinis alus, nėra pasižymintis rūgštumu.

Kadangi tai – elio stiliaus alus. Siūlau jo nepamiršti šaldytuve, nes, jei lager stiliaus alų galime gerti patiektą maždaug 5 laipsnių temperatūroje, tai kvietinį alų turėtume gerti maždaug 9-11 laipsnių temperatūros. Tokiu būdu puikiai atsiskleis skoninės savybės ir aromatai.

Degustuojant Maisel’s Weisse nealkoholinį alų negali nepastebėti jo “pilno kūno”. Tai reiškia, kad alaus bendra konsistencija nėra vandeninga. Aiškiai juntamas salyklas, tvirtai savo “rankose” laiko visą produktą. Apynys čia pagrindinės rolės nežaidžia. Save atiduoda tik lengvu karstelėjimo pojūčiu ir standžia puta, suteikiančia malonų vaisinį aromatą.

Kaip sakoma, ne žodžiais, o darbais mes Tėvynę mylime, todėl Maisel’s Weisse kokybiškumas ir žinia, kad geriausias nealkoholinis kvietinis alus yra Vokietijoje įgalino du “Geriausio nealkoholinio kvietinio alaus” apdovanojimai 2018 ir 2019 metais.

Taigi, koks valgis tiktų prieš šio alaus? Visų pirma tai turėtų būti geras ožkos sūrio kompanionas. Taip pat galite išbandyti ir su vaisių salotomis. Jei norite labiau „mėsingų“ pasiūlymų, tai siūlyčiau išbandyti šį alų ir su klasikiniu vokišku patiekalu „Tafelspitz“ (virta jautiena). Jei skamba per daug sudėtinga pagaminti – nieko tokio. Galite išbandyti ir su guakamolės ar taco patiekalais.

Jei jau esi ragavęs šį alų, labai lauksiu komentarų apačioje kokie įspūdžiai ir koks vertinimas dešimtbalėje sistemoje.

Iki susitikimų kitoje alaus kelionėje!

Jums taip pat gali patikti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *