Mozzarella salotos
Mozzarella salotos
LaisvalaikisMaistas

Mozarella salotos – netikėtas skonis ir sinergija su alumi

„Kai užsidaro durys – atsiveria langas“, – ko gero daugelis yra girdėjęs šį posakį. Jį galėčiau sau pritaikyti ir aš. Restoranai, barai, kavinės ir visas „HoReCa“ sektorius vis dar dreifavimo pozicijoje: vieni bando išgyventi ruošdami maistą išsinešimui – kiti gi sukandę dantis laukia kol vėl pavyks atverti duris visuomenei. Ne paslaptis, kad nuo to priklauso ir mano darbas. Nedirba „HoReCa“ – nedirbu ir aš. Todėl nusprendžiau pradėti dalintis maisto gamybos receptais ir, žinoma, kaip juos galėtume suderinti su vienu ar kitu alumi.

Šį kartą „buon giorno“ taria pietietiškoji Mozzarella, kurią esu įpratęs darytis su pomidorais. Vis dėlto pabandžiau naują receptą, kuris, švelniai tariant, mane nustebino. Kodėl? Labai paprasta. Dažniausiai apsiribodavau panaudodamas bufalo mozzarella, pomidorus, aliejų ir keletą prieskonių. Šį kartą dariau viską kiek kitaip.

Turbūt nereikia pasakoti to vakare užplūstančio alkio jausmo, tiesa? Būtent toks nelauktas svečias aplankė ir mane. Jau žinojau, kad reikia griebti mozzarella, bet supratau, kad vien tik ja neapsiribosiu, todėl į racioną pridėjau ir labai gardžią vytintą kiaulieną. O dabar jau skaitykite ir rykite seiles kaip vyko gamyba.

Taigi, pasiimame mozzarella pakelį, kuriame ji padaryta rutuliukais. Pilame visus į lėkštę. Eilė pomidorams. Kad išryškintų skonį ir pridėtų šiokį tokį rūgštumėlį, mėgstu dėti supjaustytus vyšninius pomidorus. Du ingredientai yra – keliaujame toliau. Svogūnas. Salotas labai pagardina ir lengvo aitrumo ir „svogūniško“ aštrumo priduoda raudonasis svogūnas. Tik nepamirškite, jei darote vieną porciją – tikrai užteks pusės svogūno. Taip pat plonais griežinėliais supjaustome ir vytintą kiaulieną. Griežinėlius supjaustome į mažesnius gabaliukus, kuriuos išsklaidome po indą. Turėkite ir alyvuogių aliejaus, kuris pagyvins skonį. Juo lengvai apliejame visus sudėtus ingredientus. Na, ir liko prieskoniai. Mozzarella, pomidorus bei mėsą apibarstome druska, citrinpipiriais ir baziliko prieskoniais. Juos galite berti pagal jūsų skonį. Ir štai, turite lengvas, tačiau nepakartojamai skanias salotas!

Mozzarela salotos ir Vilkmergės nealkoholinis

Mozzarela salotos ir Vilkmergės nealkoholinis

Galvojote pamiršau alų? Tikrai ne! Su šiomis mozzarella salotomis puikiai tinka Vilkmergės nealkoholinis alus. Labai maloniai nustebino kaip alaus apynių kartumas ir lengvas salyklo salstelėjimas papildė ir derėjo su salotomis, kurios irgi pasižymi lengvu salstelėjusiu ir tuo pačiu lengvai aitriu skoniu.Be abejo, jei norite išbandyti ir kažką alkoholinio, tai šioje vietoje galėčiau pasiūlyti „Chimay peres trappistes gold“ alų. Šis alus priklauso elio stiliaus šeimai ir yra verdamas vienuolyne Belgijos regione. Gaivinantys apynių ir prieskonių aromatai taip pat puikiai papildys šias mozzarella salotas.

Mozzarella salotos ir Chimay trappistes

Mozzarella salotos ir Chimay trappistes

Jei dareisi šį receptą ir išbandei su vienu iš pasiūlytų alaus rūšių – labai lauksiu įspūdžių komentarų skiltyje.

Skanaus!

Jums taip pat gali patikti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *