Biržų alus - Radvilaitės kaprizas
Biržų alus - Radvilaitės kaprizas
AlusLaisvalaikis

Radvilaitės kaprizas

Pusmetis. Tiek laiko jau tęsiasi antrasis karantinas. Barai, kavinės ir restoranai skendi tyloje, o alaus kranai, išvarvinę paskutinius užsilikusius lašus kantriai laukia šviežio ir šalto bravorų „vaisiaus“. Tačiau reikia džiaugtis, kad bent jau galime ragauti ir atrasti naujus skonius namuose. Šį kartą nusikelkime į Lietuvos šiaurę – Biržų kraštą, kuriame gimsta „Radvilaitės kaprizas“.

Paskutiniame tekste, kuriame rašiau apie bravoro „Biržų alus“ gaminį „Dirty Duck Orange Peel“ nebuvau itin geros nuomonės, tačiau užsiminiau, kad nors ir šis produktas – ne itin vykęs kūrinys, tačiau „Biržų alus“ tikrai turi kuo dižiuotis ir vienas tokių jų produktų būtent „Radvilaitės kaprizas“.

Biržų alus - Radvilaitės kaprizas

Biržų alus – Radvilaitės kaprizas

Visų pirma galime pakalbėti apie dizainą. Violetinės, blizgios spalvos etiketė suteikia išskirtinumą ir patraukia akį. Dizainas nėra labai išskirtinis, tačiau viskas sudėliota tvarkingai, išlaikant premium klasę. Iš dizaino galima spręsti, kad akcentuojama tam tikra istorijos dalis, aludarystės tradicijos.

Etiketę įvertinome – pažiūrėkime kas viduje. Įpylus alų į stiklinę mus pasitinka kiek tamsesnis, gintaro spalvos alus. Tokia spalva yra dėl karamelinio salyklo, kuris yra skrudinamas kiek aukštesnėje temperatūroje nei šviesus miežių salyklas. Iš spalvos taip pat galime spręsti, kad skonis turės karamelės prieskonį. Be tamsesnės spalvos taip pat dėmesį atkreipiau ir į tai, kad manęs nepasitiko tiršta, graži puta. Tą galėjo lemti keletas aspektų: deguonis, patekęs į butelį, ne iki galo švari taurė (taip, pripažįstu, kad šis faktas irgi ne retai būna tikėtinas) arba netinkama laikymo temperatūra.

Ragaukime. Pirmas pojūtis išties malonus. Jaučiasi jau anksčiau minėtas karamelinis skonis, ateinantis iš salyklo, taip pat kardamono ir bendras – žolelių prieskonis. Visą skonių paletę, be abejo sustiprina ir alkoholis. Šis alus vis dėlto yra 5,6-ių laipsnių stiprumo…

„Radvilaitės kaprizas“, sakyčiau kiek primena palengvintą (kartumo prasme) american pale ale stiliaus alų. Tai išduoda alaus gamyboje naudojami cascade apyniai. Ši apynių rūšys pasižymi citrusų aromatu.

Tai ką gi galime paragauti šalia šio, skoniais gausaus alaus? Siūlyčiau į kompaniją priimti ant griliaus keptus mėsos gaminius, šonkauliukus ar jautienos mėsainį. Tikrai liksite nenusivylę.

Jei ragavote „Radvilaitės kaprizą“, labai lauksiu Jūsų atsiliepimų komentaruose.

Jums taip pat gali patikti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *