Restoranai

Teksasietiškos virtuvės vėliavnešys Vilniuje

Ko gero niekam jau nebe nuostabu, kad ne retai kavinėse ar restoranuose galime išvysti skirtingą interjerą ar stiliaus detales. Vis dėlto populiariausią maisto pasiūlą galėtume išvardinti užsimerkę: burgeris, šonkauliukai, pica, sushi ar wok maistas. Taip taip, žinau, kad pagalvojote „o tai kur kebabai?“, – tačiau jie labiau atskira tema nuo prieš tai išvardintų mano patiekalų. Bet, štai, atrodo pagaliau pasiūlos racione turime kažką naujo – tex mex virtuvę, kurią kaip viesulas į vilniečių širdis įsuko restoranas Donde.

Tex mex. Kaip ir girdėtas pavadinimas, tiesa? Pažiūrėkime ką apie tex mex virtuvę mums pasakoja Vikipedija. Teks-Meks (angl. Tex-Mex) yra terminas, kuriuo yra apibūdinama regioninė Amerikos virtuvė, kurią sudaro Jungtinių Valstijų maisto produktai ir kulinariniai Meksikos amerikiečių kūriniai. Virtuvė išplito iš Teksaso, kuris turi sieną su Meksika, ir kitų pietvakarinių valstijų po visą šalį. Kai kuriose vietose, išskyrus Teksasą, „Teks-Meks” terminas naudojamas apibūdinti vietines meksikietiškos virtuvės patiekalų versijas. Teksase, kitose JAV dalyse ir kitose šalyse yra įprasta, kad visus tokius patiekalus vadinti meksikietišku maistu.

Maistas

Taigi, teksasietiškas maistas su dideliu prieskoniu meksikietiškos virtuvės. Tačiau, jei įsivaizduojate, kad tai bus tik aštrus maistas įgrūstas taco formos čipso konsistencijoje – klystate. Donde restorane gausite ko ne idealiai iškeptą mėsą su daržovėmis ir prieskoniais minkštame ir gardžiame „tortillas“ lavaše.

Jau ne kartą esu čia apsilankęs ir vis pasirenku „Carnitas“ ir „Amarillo“, nes jų skonis tiesiog pasakiškas. Kiekvienas kąsnis tiesiog tirpsta burnoje. Tacos „Carnitas“ susideda iš: lavašo, pakeptos lėtai troškintos kiaulienos ir marinuotų svogūnų. Kitas teksasietiškas šedevras „Amarillo“ gaminamas iš jautienos, traškaus sūrio ir chipotle majonezo. Būtinai turite juos išbandyti!

Alus

Valgant juk reikia ir kažkuo užsigerti, tiesa? Donde restorane galima pasirinkti pilstomą Vilkmergės Premium lager stiliaus alų, savo skoninėmis savybėmis labai tinkantį prie kiaulienos ir „tortillas“ kvietinio lavašo. Įdomu tai, kad pastarasis netgi yra kepamas vietoje! Norintiems daugiau apyniuoto alaus galima pasirinkti Kuro aparatūros „IPA Azaaca“. Na, o tiems, kuriems prie širdies ryškesni skoniai ir kiek sunkesnis alaus „kūnas“ – Kuro apartūros šviesusis elis „Maukas“.

Interjeras

Donde tikrai nepavadintum užkandine ar landyne. Čia viskas įrengta paprastai, tačiau labai skoningai. Visą dėmesį, ko gero, sugeria baro-virtuvės erdvė bei „meniu siena“. Vis dėlto negali nepastebėti ir nedidukės, pavadinkime, vidinės erdvės, kurioje kabo ne mažas „TACOS“ užrašas bei Teksaso valstijos vėliava. Norintiems pagroti – ir pianinas, tačiau klausimas ar suderintas… Šviesos taip pat daug. Visame restoranėlyje atsispindi saulėtos valstijos aura – visus šviesu ir gelsva.

Kainos

Taigi, ne ką mažiau aktualu yra ir kainos. Interjeras – gražu, tačiau turime žinoti ir kiek už viską „suplosime“. Vieno taco kaina – 3 Eur. Perkant 3 tacos – 8.20 Eur. Alaus kainos dvi – 2.80 Eur ir 3 Eur. Norintiems įsigyti gaiviųjų gėrimų kainos svyruoja nuo 1.30 iki 2.40 Eur. Visas kainas galite pažiūrėti nuotraukoje, esančioje žemiau.

Tenka pastebėti tendenciją, kad tacos po truputį atranda savo klientą Vilniuje, todėl neabejoju, kad praslinkus karantinui ir vėl galint džiaugtis maisto ir įvairių virtuvių atradimais restoranuose netruksime pamatyti ir naujų bei įdomių tex mex virtuvės pasiūlymių. Na, o kol kas tenka pripažinti, kad Teksaso vėliava pelnytai kabo „Donde“ restorane ir kol kas jos užkariauti dar nėra kam.

Pavadinimas:

Donde

Adresas:

T.Ševčenkos g. 19, Vilnius

Facebook:

https://www.facebook.com/DondeTacos/

Visos nuotraukos čia:

Jums taip pat gali patikti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *