Naminiai brandintos jautienos burgeriai
Naminiai brandintos jautienos burgeriai
LaisvalaikisMaistas

Varva seilės: naminis burgeris su dviem skirtingais sūriais ir ypatinga mėsa

Kol restoranai, gastropubai ir visos kitos vietos, galinčios suteikti jūsų skrandžiui ekstazės būseną – nedirba, tenka miklinti rankas bei sukti galvą kaip tokį pat gardų maistą pasidaryti namuose. Tokiais atvejais, galima drąsiai teigti: „Šlovė internetui!“, – kai galime rasti begalę įvairiausių receptų ne tik lietuvių, bet ir anglų kalbomis. Tačiau neslėpsiu, kad ne retai gamyboje įvyksta ir viena kita interpretacija, bet nuo to – tik dar įdomiau! Kupinas interpretacijų, toks yra ir šio teksto pažiba – naminis burgeris, kurį pavadinčiau netgi karališku.

Taigi, daug mistikos, ir intriguojančių savybių surašiau viršuje, tad jei skaitote šioje vietoje, džiaugiuosi, kad sudominau ir nieko nelaukęs praskleidžiu paslapties šydą. Ko gi mums reikės gaminant?

Burgerio gamyba

“Vilkmergės” nealkoholinis ir burgerio gamyba

Bandelės

Atkreipsiu dėmesį, kad man vienas svarbiausių aspektų valgant burgerį yra būtent bandelės. Turbūt žinote ką reiškia valgyti ir jausti visišką sausumą, dėl kurio nublanksta visi kiti burgerio ingredientai. Todėl labai svarbu atrasti kiek įmanoma minkštesnes bandeles. Tokias kaip nuotraukoje galite rasti didesniuose prekybos centruose (labiau siūlyčiau RIMI nei Maxima). Jei norite mažesnių burgeriukų, tačiau labai minkštų ir „orinių“ bandelių, galite atitinkamai naudoti ir „brioshe“ bandeles. Skaniausias esu radęs „Biržų duona“ parduotuvėje.

Mėsa

Kas be ko, mėsa yra tas ingredientas, kuris leis nuspręsti ar buvo skanu ar ne. Todėl šioje vietoje leidau sau paeksperimentuoti ir panaudoti… Brandintos jautienos antrekotą! „Koks išpuikėlis“, – sakysite, tačiau šioje vietoje esu atradęs nebrangų ir labai skanų variantą. „Think smart – act now“, turbūt taip galėčiau įvardinti savo atradimą – „Norfa“ prekybos centrą, kuriame yra pardavinėjami brandintos jautienos antrekotai. Du nemažus gabalėlius galite nusipirkti vos už maždaug 5 eurus. Sakyčiau tikrai gera kaina, tiesa?

PadažasMade for Meat Chipotle Burger Style | Kühne – made with love

Esu padažų fanatikas, todėl ši vieta irgi yra išdirbta taip, kad būtų maksimalus „apsipatenkinimas“. Todėl šiai gamybos daliai geriausiai tiks BBQ padažo, majonezo ir prieskonių miksas. Jei BBQ padažo neturite dar galite panaudoti ir „Made for meat“ „chipotle“ padažą. Tiesą sakant, šis pasirinkimas būtų tinkamiausias. Jei norite naudoti vien tik tai, ką turite šaldytuve, siūlau naudoti pomidorų padažo, sojos ir majonezo miksą. Į jį taip pat įdėkite rūkytos paprikos, bazilikų ir provanso žolelių prieskonius ir viską gerai išmaišykite. Jei ragausite – atsargiai, kad neiškopinėtumėte viso padažo dar prieš uždedant ant bandelių… 😀

Sūris

Tikiuosi, kad sūrį mėgstate, nes ši dalis viena iš pagrindinių paslapčių kaip ir brandinta jautiena. Atėjus sūrio dėjimo daliai nesirenku jau įprastu tapusio fermentinio sūrio. Šioje vietoje renkuosi šiek tiek pietų Europos ir Šiaurės Amerikos – camembert ir čederio sūrius. Taigi, camembert sūrį perpjaukite per pusę. Tokiu būdu vieno sūrio užteks dviems porcijoms. Taip pat atpjaukite ir dvi ne stambias riekeles čederio sūrio. Pamatysite, ištirpęs šių dviejų sūrių derinys leis jūsų skonio receptoriams patirti orgazmą.

Kiti ingredientai

Čia jau kiek paprasčiau. Svarbiausia nepamirškite salotų lapų, kuriuos dėkite jau burgeriams iškepus. Tokiu būdu išlaikysite lapų traškumą. Taip pat pasirinktinai galite dėti pomidorų arba marinuotų agurkų griežinėlius. Na ir skoniui lengvai paaštrinti ir suteikti papildomo skonio įdėkite raudonojo svogūno.

Vualia! Jūsų tobulo burgerio receptas juodu ant balto jau surašytas, todėl dabar beliko, kaip ir sakiau: „Think smart – act now!“. Eime gaminti!

Gerai gerai, dar ne viskas. Žinoma svarbu šalia turėti ir tinkamai priderinamą alų! Todėl, šiuo atveju, jei norite nealkoholinio pasirinkimo, siūlyčiau „Vilkmergės“ nealkoholinį lager stiliaus alų, pasižymintį salstelėjusiu ir lengvai karstelėjusiu skoniu. Kviečių ir miežių salyklas bei klasikiniai vokiški apyniai suteiks puikų balansą valgant burgerį.

"Vilkmergės" nealkoholinis ir naminiai burgeriai

“Vilkmergės” nealkoholinis ir naminiai burgeriai

„Kauen craft“ nealkoholinis alus – dar vienas mano nesenai atrastas nealkoholinis alus taip pat galėtų puikiai balansuoti su mūsų patiekalu. Elio stiliaus nealkoholinis alus pasižymi kartumo ir saldumo balansu. Šiame aluje, kitaip nei „Vilkmergės“ nealkoholiniame turėtumėte pajusti daugiau aromatų, nes čia naudojamos trys skirtingos apynių rūšys.

Jei sakote, kad nealkoholinis alus ne jums, turiu ir keletą kitų pasirinkimų. Siūlyčiau išbandyti ir „Vilkmergės“ Premium, 5 procentų alų, suteikiančio labai panašų skonį kaip ir nealkoholinio alaus, tačiau pridedantį intensyvesnį skonių pojūtį būtent dėl esančio alkoholio. Iš esmės labiausiai siūlyčiau lager stiliaus alų, tinkantį prie mėsos ir kvietinių patiekalų (šiuo atveju bandelės).

Jei gaminsitės ir ragausite šiuos derinius – labai lauksiu įspūdžių komentarų skiltyje.

Skanaus!

Jums taip pat gali patikti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *