Vilkmergės nealkoholinis
AlusLaisvalaikis

Vilkmergės nealkoholinis

Barai ir kavinės užvėrusios duris ir, panašu, kad dar ne greitai vėl galėsime džiaugtis draugų kompanija ragaujant vieną ar kitą alaus rūšį. Juokas, apsikabinimai ir bučiniai dabar lyg seni atsiminimai sklandantys atmintyje. Realybė kitokia – esame priversi saugoti vieni kitus ir būti savo darbe, bare, restorane arba paprasčiau – namuose. Tačiau nebūtina nuliūsti, nes ir čia mes galime susigalvoti įdomiausių veiklų. Todėl kviečiu Tave prisijungti ir pasinerti į naujų skonių ir atradimų kelionę.

Gal kiek netipiškai, tačiau norėčiau pradėti būtent nuo nealkoholinio alaus kategorijos. Džiugu, kad kuo toliau, tuo labiau daugėja nealkoholinio alaus pasiūla. Ypatingai džiugu, kad galima atrasti ne tik užsienio alaus gamintojų, bet ir vietinių produkcijos, kuri iš tikrųjų maloniai stebina.

Taigi, šiandien pirmasis ragautas alus, kurio šaknys slypi Ukmergėje – Vilkmergės nealkoholinis. Kad pajaustumėte pilną skonio paletę, siūlau jį palaikyti šaldytuve, kad atvėstų ir būtų maždaug 5 laipsnių. Vilkmergės nealkoholinis – lager stiliaus alus, todėl jam būdinga žemesnė pateikimo temperatūra.

Siūlyčiau labai neperšaldyti, nes tai daug ką lemia skoninių savybių prasme. Jei alus bus netoli nulinės temperatūros, skoniai, esantys aluje paprasčiausiai „užšals“ ir, pavadinkime, užsidarys savyje, neleisdami jų pajausti. Taip pat menka tikimybė ir alaus putos susidarimui, kuri be abejonės prideda šarmo bendroje skonių paletėje.

Ragaujame? Pirmasis gurkšnis intriguoja. Juntamas lengvumas, kiek salstelėjęs skonis, kurį suteikia miežių ir kviečių salyklai, bei lengvas kartumas, elegantiškai nubėgantis per nosiaryklę ir grąžinantis pirmojo gurkšnio „sielą“ – poskonį. Kalbant apie apynius, sakyčiau, kad čia labiausiai žaidžia patirtis. Turiu omenyje tai, kad Vilkmergės nealkoholiniame aluje naudojami klasikiniai kartieji „Magnum“ stiliaus apyniai, kurie buvo naudoji dar ir romantizuojamo tarpkurio Lietuvos laikais. Angliarūgštė šiame aluje nėra itin intensyvi, todėl nesijaučia pernelyg intensyvaus aštrumo.

Na, alaus paragavome ir skrandis sunerimo dėl maisto? Kad jį pamalonintumėme itin profesionaliai, prie šio alaus siūlyčiau rinktis vištienos patiekalus, lašišą arba minkštuosius sūrius, tokius kaip camembert arba baltojo pelėsio. Tačiau galima pažiūrėti ir daug paprasčiau. Tikrai neblogai derės ir kepta duona su sūriu ar šalti mėsos užkandžiai.

Mozzarella salotos ir Vilkmergės nealkoholinis

Mozzarella salotos ir Vilkmergės nealkoholinis

Jei norite greito ir tikrai labai skanaus derinio – rekomenduoju Vilkmergės nealkoholinį išbandyti su Mozzarella salotomis. Jei mėgstate mozzarella, pomidorus ir vytintą kiaulieną, tai net neabejoju, kad Vilkmergės nealkoholinio ir šių salotų sinergija tiesiog užbombarduos jūsų receptorius maloniais jausmais!

Jei jau esi ragavęs šį alų, labai lauksiu komentarų apačioje kokie įspūdžiai ir koks vertinimas dešimtbalėje sistemoje.

Iki susitikimų kitoje alaus kelionėje!

Jums taip pat gali patikti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *